BREEAM-NL In-Use Utiliteitsbouw V6.0.0

1.3 Vertrouwen in certificering

Het is belangrijk dat de markt vertrouwen heeft in de integriteit van BREEAM. Een formeel certificeringsschema, robuustheid en eerlijkheid zijn belangrijke aspecten die de methode ondersteunen. BREEAM geeft op twee manieren extra vertrouwen:

 

1. Creëren en beheren van het keurmerk

De geloofwaardigheid en consistentie van het BREEAM assessment en kwalificatie is een fundamenteel onderdeel van het schema. BREEAM is ontwikkeld door het leidende wetenschapscentrum BRE Global Limited (onderdeel van de BRE Group) in het Verenigd Koninkrijk. Dit is een geregistreerde goededoeleninstelling die zich toelegt op het verbeteren van de duurzame kwaliteit in gebouwen en de gebouwde omgeving. BRE promoot best practices, kennis en inzichten in de sector en is onafhankelijk van groepen met een aanzienlijk belang in de ontwerp of bouw van nieuwe gebouwen. 

De BRE wordt gerespecteerd als wereldwijde autoriteit in gebouwonderzoeken, testen en certificering. Deze instelling heeft meer dan 90 jaar ervaring zowel binnen het VK als op internationaal gebied. De wetenschappelijke gebaseerde content en onafhankelijke methode zijn in lijn met internationale standaarden en ondersteunen de ontwikkeling en beheer van BREEAM. 

Een belangrijk aspect van deze onpartijdige structuur is een open en duidelijke governancestructuur. Het beheer van BREEAM wordt gemonitord door de onafhankelijke Governing Body. In de Governing Body zijn alle belangrijke stakeholders gerepresenteerd.

 

2. Zekerheid door certificeren

Onafhankelijke BREEAM-NL Assessoren, opgeleid, gekwalificeerd en in bezit van een licentie van DGBC, kunnen een BREEAM-NL assessment uitvoeren met dit schema en bijbehorende rapportage- en berekeningstools. Zodra een beoordeling is voltooid en de kwaliteit is gewaarborgd, geeft DGBC een BREEAM-NL certificaat vrij. Het BREEAM-NL certificaat biedt formele verificatie dat de Assessor een beoordeling van een gebouw heeft voltooid, in overeenstemming met de vereisten van het schema en de kwaliteitsnormen en -procedures.

Een BREEAM-NL certificaat biedt elke ge.nteresseerde partij de zekerheid dat de BREEAM-NL kwalificatie van een gebouw op het moment van certificering de prestaties van de beoordelingsrichtlijn nauwkeurig weergeeft. Wil je een BREEAM-NL kwalificatie van een gebouw verifi.ren? Zoek het BREEAM-NL certificaat dan op in de BREEAM-NL gecertificeerde-lijsten. Deze zijn te vinden op:

  • https://www.breeam.nl/projecten
  • https://www.greenbooklive.com