BREEAM-NL Nieuwbouw 2020 v1.0

1.3 De BREEAM-NL Keurmerken

Stichting Dutch Green Building Council is de NSO (National Scheme Operator) voor BREEAM in Nederland. DGBC beheert verschillende BREEAM-NL keurmerken in Nederland, ontwikkeld om de duurzaamheidsprestaties van ontwikkelingen over de verschillende levensfases te beoordelen. Dit zijn:

  • BREEAM-NL Gebied voor (her)ontwikkelingen op gebiedsniveau.
  • BREEAM-NL Nieuwbouw voor nieuwe utiliteitsgebouwen.
  • BREEAM-NL In-Use voor bestaande utiliteitsgebouwen in gebruik.
  • BREEAM-NL Sloop en demontage, voor gebouwen in de laatste fase van de levenscyclus.

Onafhankelijke BREEAM-NL Assessoren, opgeleid, gekwalificeerd en in bezit van een licentie van DGBC, kunnen een BREEAM-NL assessment uitvoeren met behulp van dit schema en bijbehorende rapportage- en berekeningstools. Zodra een beoordeling is voltooid en de kwaliteit is gewaarborgd, geeft DGBC een BREEAM-NL certificaat vrij. Het BREEAM-NL certificaat biedt formele verificatie dat de Assessor een beoordeling van een gebouw heeft voltooid, in overeenstemming met de vereisten van het schema en de kwaliteitsnormen en -procedures.

Een BREEAM-NL certificaat biedt elke geïnteresseerde partij de zekerheid dat de BREEAM-NL kwalificatie van een gebouw op het moment van certificering de prestaties van de beoordelingsrichtlijn nauwkeurig weergeeft. Wil je een BREEAM-NL kwalificatie van een gebouw verifiëren? Zoek het BREEAM-NL certificaat dan op in de BREEAM-NL gecertificeerde-lijsten. Deze kun je vinden op www.breeam.nl/projecten of op greenbooklive.com.