Losse inventaris:
Het volgende is onderdeel van de losse inventaris:
- Losse verkeersinventaris.
- Losse gebruikersinventaris (zoals stoffering en meubilair).
- Losse keukeninventaris.
- Losse sanitaire inventaris.
- Losse schoonmaak inventaris.
- Losse opslaginventaris.
Relevante goederen die nodig zijn voor het uitvoeren van de bedrijfsactiviteiten:
Goederen met een hoge omloopsnelheid (van aanschaf tot uitvoer) en/of hoge aanschaffrequentie die nodig zijn voor het uitvoeren van bedrijfsactiviteiten in de asset, waaronder goederen ter ondersteuning van het primaire proces en goederen voor bedrijfs- en productieprocessen.
Hernieuwbare grondstoffen:
Grondstof uit een bron die wordt geteeld, natuurlijk aangevuld of natuurlijk gereinigd op een menselijke tijdschaal.
Secundaire materialen:
Materiaal afkomstig uit eerder gebruik of uit reststromen van een ander productsysteem, dat primaire materialen of andere secundaire materialen vervangt.
Hergebruikte producten:
Producten opnieuw gebruiken in dezelfde functie, al dan niet na bewerking.
Milieu-impact:
Verandering in het milieu, ongunstig of gunstig, geheel of gedeeltelijk als gevolg van de activiteiten of producten van een organisatie.
Milieuprestatie:
Prestaties met betrekking tot milieueffecten en milieuaspecten.
Losmaakbaarheid:
De losmaakbaarheid is de mate waarin objecten demontabel zijn op alle schaalniveaus, zonder afbreuk te doen aan de functie van het object of omliggende objecten om zo de bestaande waarde te beschermen
Schaarse materialen:
Beperkt beschikbaar, op basis van de grootte van de voorraad van een grondstof of materiaal, de winbaarheid en de leveringszekerheid bij geopolitieke of maatschappelijke veranderingen
Kritieke materialen:
Materiaal met een groot economisch belang en een lage leveringszekerheid
Social Return on Investment:
Aanduiding die in brede zin wordt gebruikt voor de maatschappelijke meerwaarde die met genomen of te nemen maatregelen wordt bereikt, zoals betere naleving van grondrechten en beginselen van gelijkheid en non-discriminatie, en versterking sociale cohesie en solidariteit.
Maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI):
Dit betreft de door de overheid ontwikkelde duurzaamheidscriteria en informatiedocumenten. Deze zijn te vinden op de website van PIANOo, het expertisecentrum aanbesteden. Bij MVI worden producten en diensten getoetst op het effect dat ze hebben op bijvoorbeeld het milieu, de welvaart en de gezondheid. Criteria als duurzaam grondstoffengebruik, de uitstoot van broeikasgassen en sociale voorwaarden worden zo onderdeel van het inkoopbeleid. Dit kan uiteenlopen van kantoorartikelen tot het gebruik van bouwmaterialen bij nieuwbouw en renovatie. De overheid heeft hiervoor duurzaamheidscriteria en informatiedocumenten ontwikkeld.