Het volgende toont aan dat aan de criteria wordt voldaan:
1.1
Er is een analyse uitgevoerd door een onafhankelijke organisatie of persoon met voldoende kennis en ervaring naar de ruimtelijke mogelijkheden en behoeften voor de lokale productie van voedsel. Hierbij wordt minimaal rekening gehouden met:
- De economische en maatschappelijke waarde
- (negatieve) gevolgen voor de bodem- en waterkwaliteit en het waterbergend vermogen
- Ligging van voorzieningen t.o.v. vervuilde locaties
- Reststromen en lokale afvalverwerking
- De mogelijkheden om lokaal geproduceerd voedsel binnen het gebied te consumeren.
1.2
De analyse resulteert in toepassingsmogelijkheden van voedselproductie in het gebied, die realiseerbaar zijn en aansluiten op de behoeften.
1.3
De toepassingsmogelijkheden van voedselproductie zijn substantieel en hebben effect op het schaalniveau van het gebied.
1.4
Van de toepassingsmogelijkheden van voedselproductie uit de analyse wordt tenminste 40% gerealiseerd.
2.1
Aan de criteria-eisen van de eerste twee punten wordt voldaan.
2.2
Van de toepassingsmogelijkheden van voedselproductie uit de analyse wordt ten minste 80% gerealiseerd.
3.1
Aan de criteria-eisen van de eerste vier punten wordt voldaan.
3.2
Lokaal geproduceerd voedsel wordt gedistribueerd of verkocht aan gebruikers binnen het gebied en aan de gemeenschap, zoals restaurants, scholen, ziekenhuizen.
3.3
De lokale productie van voedsel en de lokale consumptie hiervan, is gestimuleerd door actieve promotie. Deze promotie is specifiek op het gebied toegespitst en gericht op:
- Het vergroten van de zichtbaarheid van lokaal geproduceerd voedsel
- Het vergroten van de aantrekkelijkheid van lokaal geproduceerd voedsel.
- Het vergroten van de verkrijgbaarheid van lokaal geproduceerd voedsel.
- Het stimuleren van de gebruikers van het gebied om gebruik te maken van de beschikbare ruimte voor voedselproductie door een handleiding aan te bieden over de locatie en hoe het gebruikt kan worden voor het produceren van voedsel.
3.4
Van de mogelijkheden om lokaal geproduceerd voedsel in het gebied te consumeren, wordt tenminste 50% gerealiseerd.