Toegankelijkheid faciliteit
De faciliteit kan toegankelijk worden gezien als de ruimte binnen 20 meter van een ingang van de asset ligt. Mogelijk kunnen de voorzieningen, afhankelijk van de omvang van de asset, restricties of afspraken met de huurders/beheerder, niet binnen de 20 meter van een ingang liggen. Als dat het geval is, moet er beoordeeld worden of de faciliteit ‘toegankelijk’ is voor de relevante gebouwgebruiker, het facilitair management en voor het afvoeren van afval.
Gecombineerde recyclebaar afval
Gecombineerd recyclebaar afval is de inzameling van meerdere materialen die kunnen worden gerecycled in één afvalvoorziening. Voorbeelden van recyclebare materialen die veelal worden gecombineerd zijn glas, karton en papier, plastic, metalen en drinkpakken (PMD).
Herbruikbare materialen/producten
Overgebleven, reserveonderdelen of verwijderde producten van de asset die mogelijk hergebruikt kunnen worden tijdens de toekomstig onderhouds-, vervangings-, reparatie-, inrichtings- of renovatiewerkzaamheden aan de asset. Materialen/producten die in de toekomst mogelijk moeilijk verkrijgbaar zullen zijn, worden als minimum beschouwd, denk hierbij aan producten met een specifiek ontwerp, die deel uitmaken van een specifiek ontwerp of systeem waarvan de productie mogelijk stop wordt gezet (bijvoorbeeld tapijttegels, plafondplaten, armaturen, klimaatinstallatiecomponenten).
Afvalpers of balenpers
Een machine die is ontworpen om afvalstromen te comprimeren om zo de opslag- en transportefficiëntie te verbeteren.
Landelijk afvalbeheerplan 3 (LAP)
In het landelijk afvalbeheerplan (LAP) wordt het kader geschetst voor afval en circulaire economie in Nederland. Het beleidskader beschrijft afvalactiviteiten zoals afvalscheiding, inzamelen, recycling, verbranden, storten en grensoverschrijdend transport. Daarnaast komen ook andere onderwerpen aan de orde, zoals circulaire economie, het onderscheid afvalstof of niet-afvalstof, zeer zorgwekkende stoffen en vergunningverlening en toezicht.
Circulair materialenplan
Het circulair materialenplan (CMP) is vanaf 2025 van toepassing en is de opvolger van het landelijke afvalbeheerplan 3 (LAP). Het plan biedt een kader voor het gebruik van grondstoffen, het omgaan met afval en het verlenen van vergunningen.